Knupperpouf – Go Yeah! / Fusée Dorée – ST

knupperpouf-go_yeah.jpgGoed nieuws voor onze File Under-Vonx. Hij wilde meer Knupperpouf, hij krijgt meer Knupperpouf. Dit project van drumster Nicolette Lie is toe aan de derde ep getiteld Go Yeah! De instrumenten worden grotendeels bespeeld door Lie waarbij de lo-fi mix van elektronica en gitaar een aparte is. Voor de Nederlandstalige (!) zangpartijen is Marlous Vermeulen (Julia P.) verantwoordelijk. Het leuke aan de combi is dat het allemaal zo simpel lijkt, maar dat de zes liedjes knap in elkaar zitten. Qua stijl wordt er ook van de nodige walletjes gesnoept, bijvoorbeeld opener “Dag Grote Beer” is een lief liedje, maar van de Engelstalige titelsong spat de noise af. Dit is trouwens de enige Engelstalige song. Waarom ze niet in haar moerstaal blijft zingen? Geen idee. Mijn favoriet is trouwens het zomerse danspopliedje “De Veerboot”. Ook ik wil meer. Ik ga voor een volwaardig album en meer optredens.
fusee_doree-st.jpegAls we dan toch in Nederland zijn, dan kunnen we daar beter meteen even blijven. Alhoewel op Nederland wel wat af te dingen is, woont de Française Emmanuelle Ornon al tien jaar in ons land. Zij is ook een multi-instrumentaliste die met gitaar, MicroKORG en beats haar liedjes inkleurt. En dan is er ook nog haar aangename stem. Dit is allemaal te horen op de eerste (en gelijknamige) ep van Fusée Dorée die ze met nog wat andere muzikanten opnam. Ze zingt dan weer in het Engels dan weer in het Frans. Niet alle liedjes van deze ep vind ik even goed. Zo lijkt me dat je geen potten gaat breken met een liedje als de opener op deze ep “On Your Throne”. Fusée Dorée maakt het echter interessant als ze in een triphoppende drive terecht komt op het aansluitende “Twinkle” dat overgaat in het dansbare “Zinc White”. Hierna zakt het weer wat in met “La Carte” om het in “Un Autre Film” weer terug te pakken. Met wat kritische coaching zou hier veel moois boven water kunnen komen. Ja, laat ik ook eens gooien met de term veelbelovend.


mij=Eigen Beheer / Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven