Le Peuple De L'Herbe – A Matter Of Time

Le Peuple De L'Herbe - A Matter Of Time Ik weet niet wat het is maar ik heb meestal een beetje moeite met Franstalige popmuziek. Op de een of andere manier is de taal te mooi en zacht voor harde muziek. Rappen in het Frans klinkt in mijn oren eerder lief dan stoer. Ondanks dat er maar drie nummers in het Frans worden gezongen en gerapt op A Matter Of Time, het zesde album van Le Peuple De L'Herbe uit Lyon, klinkt het gepeupel zelfs in de Engelse nummers Frans. Al ruim vijftien jaar laat de band een mix van hiphop, dance, funk, dub, jazz, reggae en pop horen. En daar zit wat mij betreft het probleem. De band buitelt van drum 'n' bass in pop en hiphop. Het klinkt allemaal strak en vet, maar door al die stijlen ook onrustig en druk. Op het podium werkt dat volgens mij prima en is het een garantie voor een spetterend concert, maar op cd beklijft het niet. De muziek pakt me nergens en begint me na verloop van tijd zelfs licht te irriteren. Iets meer subtiliteit en gas terug was de nummers ten goede gekomen. Nu zijn Le Peuple De L'Herbe meer Le Peuple De Speed.


mij=Discograph / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven