Organisms – Rainbow Black + White

Organisms - Rainbow Black + WhiteWow, zo zie je maar weer. Je hoeft maar een briefje te schrijven aan Alex Newport en de man komt vervolgens van zijn productionele troon om de plaat van het Rotterdamse Organisms te mixen. Het kan verkeren! Organisms is niet helemaal groen. Het trio werkte samen met muzikanten en bracht zo werkervaring in de studio bij bands als Feverdream, Incense, Spider Rico, Face Tomorrow, The Deaf en Non-Issues. Hoe Organisms klinkt? Als Icarus Line met Mark E. Smith van The Fall op zang. En hier en daar een orgeltje of raar folky instrumentje. Is dat tof? Ja, wel als je van dichtgeplamuurde takkeherrie houdt, gekrijs, schreeuwend protest en een houding die wel erg dicht op de Engelse arbeiderspunk van Crass zit. Dat is dan noise anno 2012. Dit is wat wij oprechte speedpunk plegen te noemen. Organisms is opgejaagd, gefokt, energiek en het fikt aan alle kanten. Daar waar Howlin Pelle Almqvist van The Hives een voorliefde heeft voor garage-rock, daar heeft Lennard Kruithof van Organisms zijn oren goed de kost gegeven bij de door drugs omgeven bands als Jesus Lizard en Penthouse. Het beat-orgeltje schaaft op enkele momenten de scherpe randjes van de band af. Pas dan merk je dat de tomeloze inzet van de heren ook nog eens leidt tot enkele parels van festivalsongs die kunnen uitgroeien tot hardcore-anthems van het eerste uur. Het is Organisms van harte gegund. Ik begrijp die Alex Newport wel, dat hij als de sodemieter al het werk uit zijn handen heeft laten kletteren om de mix voor dit trio te verzorgen. Hij zal bij het beluisteren van Organisms de ene na de andere Aha-erlebnis hebben gehad.


mij=Scene Spirit

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven