Phenomenal Handclap Band – Form & Control

Phenomenal Handclap Band - Form & ControlWTF? Disco is terug! En, dan hebben we het niet over de subliem ingespeelde baslijntjes en minimalistische gitaarjengels van Chic, maar dan doel ik op Form & Control van Phenomenal Handclap Band. Zeg maar, een soort Spargo met vocodervocalen zonder pieuwpieuw-bliebs. Ergens moet de band nog gedacht hebben dat het niet om het synthesizer geluid van Giorgio Moroder heen kon en dus flikkerde het gezelschap een bak effecten en neurotische riedels over een droge drumbeat heen. Maak het af met wat Human League-achtergrondvocalen en voila: de slechtste disco zoals je die soms in de Ardennen in een verwaarloosde jukebox tegenkomt, is geboren. Zelf proberen ze de boel nog te sussen met de mededeling dat ze wat weg hebben van Ladytron, ik trap daar niet in. Als je echt ballen hebt, dan zeg je gewoon dat je geilt op slappe disco en dat je hoopt dat je eigen muziek na bergladingen coke er wellicht iets beter van wordt. Beste mensen van Phenomenal Handclap Band, ga in de overwinningsroes zitten, laat je niets wijsmaken en blijf verstokt doorgaan met producties waar zelfs Toto tot in lengten van dagen inspiratie uit haalt. Ik hoop van harte dat speciaal voor dit soort bands de Roxy weer herrijst, Studio 54 weer wordt heropend en Andy Warhol en Keith Haring met hun gevolg hen elke week komen aanschouwen. Totdat ze daar zelf kotsmisselijk van worden.


mij=Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven