Splendid – Connect Back To The Stars

Splendid - Connect Back To The StarsWeet je wat het is met Splendid? De band bulkt van de concurrentie en geen van allen heeft een uniek eigen geluid. En dus vinden nogal wat mensen “Again” een fantastisch nummer van Chef’sSpecial. Wat is er trouwens gebeurd met die neger van Chef’s Special? Die deed toch altijd de raps en vocalen? Nee, dat was Relax. Wie van het bovenstaande is de eerst gedupeerde? Juist, het Haagse Splendid. Connect Back To The Stars is een festivalplaat vol (dub-)reggae, hiphop, soul, rocksteady en rock doet het buiten in het zonnetje altijd goed. Dan moet je als band de mensen ook niet lastig vallen met politieke boodschappen, geagiteerde kritieken op de maatschappij en guerilla-oproepen. Laat dat maar aan Zack de la Rocha over. Wel kan ik me voorstellen dat je als Splendid je steeds meer gaat verdiepen in hoe je met een ongedwongen geluid toch tot actie kunt oproepen. Splendid heeft alles in zich om een Nederlandse Spearhead te worden. Dat moeten de Hagenaars alleen wel willen. Al is het alleen maar om zich te onderscheiden van een Chef’s Special of een Relax. En al is het maar om Den Haag ook eens op een andere manier als popstad op de kaart te zetten. De Hofstad draait niet enkel om Di-Rect en Kane.


mij=PIAS

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven