Wovenhand – Live at Roepaen (CD +DVD)

Wovenhand_Live-at-Roepaen.jpgZou het tekenend zijn voor onze geseculariseerde tijd dat niemand viel over het feit dat Wovenhand in een katholieke kerk optrad? Dat iedereen vol bewondering sprak over de pracht van de rijen flakkerende kaarsen, het licht dat door de glas-in-loodramen naar binnen viel en de gewijde sfeer in Roepaen? Het theatrale van katholieke godshuizen, het theater dat David Eugene Edwards zelf toevoegde door zijn intense voordracht (en die rare berenmuts) en het publiek dat in een soort aanbidding naar de verrichtingen van Wovenhand als voorgangers keek. Ook ik val niet echt over het feit dat een kleinkind van een protestantse veldprediker, die zelf nota bene een vorm van protestantse orthodoxie aanhangt (David Eugene Edwards dan, niet ondergetekende), een optreden in een katholieke kerk doet. En dat komt uiteraard door de prachtige nummers van Edwards en de feilloze uitvoering van zijn band Wovenhand. Op die avond in december 2010 speelden ze een doorsnede van het werk van Wovenhand, aangevuld met een enkele 16 Horsepower-track. Wel vind ik dat de opnames op de bijgevoegde dvd soms te licht zijn, waarschijnlijk gevolg van het feit dat het optreden speciaal georganiseerd was voor het legendarische Rockpalast en dus geschikt moest zijn voor uitzending op de tv.


mij=Glitterhouse / Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven