Denvis & The Real Deal – Corazón

Denvis_Corazon.bmpGrote bek, klein hartje, is de kortst mogelijke recensie van Corazón, de derde plaat die Dennis Grotenhuis aka Denvis met The Real Deal maakte. Na twee rechttoe rechtaan rockplaten met The Spades zoekt Denvis het al een tijdje in verbreding van zijn horizon. In de bio wordt trots melding gemaakt van de vele en verre reizen die hij gemaakt heeft en ook muzikaal blijft het niet bij een landsstreek. We horen Mexicaanse klanken in opener en titelnummer “Corazón”, met piano, zangeressen en veel schetterende blazers, maar ook een driftig solerende gitaar. In dezelfde hoek zit het grappige, naar Mink DeVille knipogende “Hot Harlem Nights”. De tweede track is een ballade met een aardige knipoog naar Johnny Cash: het lichtelijk melodramatische “A Boy Named Lou” (to my son). “Flush” is een afscheid-van-de-drugs-liedje , wederom met piano en driftige gitaarsolo, dat net als “A Boy Named Lou” de oudere en wijzere rocker laat horen. Het zijn niet voor niets allemaal rootsnummers. Er is geen verzameling genres te vinden dat zoveel ruimte biedt aan kleine hartjes met grote bekken. En Denvis voelt zich er wonderwel in thuis. Nu alleen dat nederengels nog even wegwerken en Denvis spreekt de wereldtaal van rock ‘n’ roll als geen ander.


Mij=Drugmoney Records / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven