John K. Samson – Provincial

John K. Samson - ProvincialSoms hoor je iemand zingen en dan weet je zeker dat je hem of haar eerder gehoord hebt, je kunt er alleen niet opkomen wie het is. Toen ik Provincial van John K. Samson opzette wist ik meteen dat ik zijn stem eerder gehoord had. Zijn naam deed alleen geen enkel licht bij mij opgaan. Google is your friend in deze, want binnen luttele seconden wist ik dat deze meneer Samson de zanger is van de leuke folkrockband The Weakerthans. De cd Left & Leaving uit 2000 was mijn kennismaking met deze Canadese band en deze staat vol fijne folkrock met rake en goede teksten. Na drie EP's brengt Weakerthans-voorman John K. Samson nu zijn eerste volwaardige solo-cd uit. Eigenlijk doet hij daarop hetzelfde als wat hij met zijn bandje doet. Twaalf goed in het gehoor liggende liedjes met de nadruk op goede teksten staan er op Provincial. De plaat gaat over het leven van alledag in de provincie Manitoba in Canada. Samson woont in Winnipeg, de hoofdstad van Manitoba. Hij weet de songs echter zo universeel te maken dat ze niet enkel aansprekend zijn voor inwoners van Manitoba maar dat een ieder zich er in kan herkennen. “When I Write My Master's Thesis” gaat bijvoorbeeld over afstuderen en “The Last And” over het einde van een verhouding van een leraar met een collega. Op “Taps Reversed” zingt singer-songwriter Christine Fellows, Samsons echtgenote, mee. Hoewel de titel van de plaat Provincial is, krijg je na beluistering niet zozeer een beeld van het alledaagse leven in Manitoba maar een kijkje in het leven van mensen waar dan ook ter wereld, met alle ups en downs die daarbij horen.


mij=Anti

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven