Mara Sophie / Daisy Cools

Mara Sophie - Great DayDe 29-jarige Mara Sophie Peelen schopte het in de eerste editie van The Voice of Holland tot de battles, waarin ze uitgeschakeld werd door Kim de Boer, die uiteindelijk de derde plaats behaalde. Ik stel me even voor dat ik jurylid ben en deze Mara Sophie moet beoordelen aan de hand van haar tweede cd Great Day. Ik hoor een dertien-in-een-dozijn zangeres niet onaardige maar zeker ook geen hoogstaande jazz-popliedjes zingen. Dat klinkt onaardiger dan dat ik het bedoel. Mara Sophie heeft echt een goede stem met een lekker hees ruisje. Dat klinkt lekker als ze een beetje op de jazzy toer gaat, zoals in “Slip Away” en “Let You Out”. Ook Aerosmiths “Pink” geeft ze een aardige bewerking. Dat ze met een 9,5 afstudeerde aan het conservatorium, richting jazz, is te horen. Ze zingt technisch prima. Dat ze een tijdje bij Angela Groothuizen heeft gezongen is ook te horen, haar stem lijkt soms wel wat op die van Groothuizen. En dat is mijn grootste probleem met Mara Sophie. Het heeft te weinig een eigen smoel en het is te steriel, het raakt me niet. Vakjury's zouden ongetwijfeld veel punten geven aan haar stemtechniek en haar vlekkeloze uitvoering van Sarah McLachlans “Angel”. Ik hoor liever een stem die technisch iets minder perfect is maar me wél bij mijn lurven grijpt.
Daisy Cools - The Palermo FileEnthousiaster word ik van de Ep The Palermo File van Daisy Cools. Het is de tweede EP in de reeks van zes van The Europe Files waarvoor Cools voor een periode naar een Europese stad verhuist en daar liedjes schrijft en opneemt. De eerste EP, The Paris File, is gemaakt in, jawel, Parijs, voor The Palermo File verbleef Daisy Cools vier maanden in de Sicilliaanse hoofdstad. De Zuideuropese warmte en het zwoele van het klimaat is terug te horen in de vijf melodieuze popsongs op de EP. Cools leerde zelfs Italiaans en nam één Italiaans nummer op, “Lascia La Chiave”. Single “Reset” zou het uitstekend doen als zomerhit op de radio. Cools' stem doet af en toe denken aan die van Andrea Corr van The Corrs. The Palermo File is een prima passage in het Europese reisdagboek van Daisy Cools. Ben benieuwd naar de volgende delen die naar verluidt over respectievelijk Lissabon en Dublin zullen gaan.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven