Marillion – Best Live

Marillion - Best LiveNet voordat Marillion met “Power” de eerste song van het binnenkort te verschijnen album Sounds That Can't Be Made prijsgaf, verscheen er een dubbellive-cd in de winkels. Best Live suggereert al dat het niet een opname is van één avond en dat klopt. Het album bevat twintig tracks, opgenomen tussen 2003 en 2011. Ik vermoed dat de opnamen afkomstig zijn van de enorme stroom live-cd's die Marillion uitbrengt via zijn eigen label Racket Records. De chronologie begint bij Clutching At Straws, het laatste album met Fish. Dat is niet zo gek, omdat dat album al een nieuwe muzikale richting inluidde en het materiaal ook prima bij Steve Hogarth ('the new singer since 1989') past. De songkeuze is er een voor de fans, want er is gekozen voor relatief onbekend materiaal, zoals ook te zien is aan de albums die er verder nog aan bod komen. Dat zijn namelijk Brave (één track), Afraid of Sunlight (drie), This Strange Engine (twee), Radiation (een), Marbles (vier), Somewhere Else (een), Happiness Is The Road (vier) en een non-albumtrack uit de Seasons End-sessies, “The Release”. Maar afgezien van die songkeuze is dit album qua uitvoeringen typisch Marillion: degelijke uitvoeringen, maar soms zo netjes dat je zit te hopen dat ze eens flink uit de bocht vliegen. Vooral de tweede cd lijdt daar wat onder. Niettemin zijn geluid en uitvoeringen weer dik in orde, zoals we van Marillion gewend zijn. Maar of Best Live nu een album is dat onmisbaar is in je platenkast? Mwah. Als fan kun je 'm rustig aanschaffen. Maar wil je gewoon één recent live-album in je kast hebben staan dan zou ik gaan voor het wat sfeervollere Live At Cadogan Hall.


mij=Madfish

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven