Million $ Reload – A Sinner's Saint

Million $ Reload - A Sinner's SaintOpener “Fight The System” laat geen misverstanden bestaan over het grote voorbeeld voor Million $ Reload. Snelle, vuige classic rock, Guns N'Roses is het voorland van deze Noord-Ieren. Nee, zanger Phil Conalane is geen Axl Rose, gitarist Andy Mack is geen Slash, maar laten we wel zijn, die twee kun je ook beter niet in één band hebben. Guns 'n Roses wist songs steevast te voorzien van een killerriff of een refrein waardoor het ineens heel veel beter werd dat al die andere rockbandjes. Ook dit Million $ Reload slaagt daar steeds weer in. Daar schijnen nogal eens Guns N' Roses, AC/DC en Cinderella doorheen, maar ach, je kunt slechtere voorbeelden hebben. De productie is helder en toch ruig, met de gitaren voorin het geluidsbeeld. Ook daarin lijken ze erg goed naar AC/DC te hebben geluisterd. Als ze dan ook nog eens een degelijke powerballad in huis blijken te hebben (“Broken”) kun je alleen maar concluderen dat dit een degelijk en verrassend vermakelijk bandje is. Million $ Reload heeft al in het voorprogramma van bands als Thunder en The Darkness gestaan. Voor de eredivisie zijn ze niet origineel genoeg, maar als ze dit live kunnen waarmaken zou het me niet verbazen als ze binnenkort in het voorprogramma van nog veel grotere bands opsieren.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven