The Skeptics – The Complete Early Years 1965-1969

The-Skeptics_The-Complete-Early-Years.jpgDe titel doet vermoeden dat we hier te maken hebben met opnames uit de tijd dat deze band nog niet bekend was, nog bezig was zich te ontwikkelen. Niets is minder waar, hun eerste jaren waren hun hoogtijdagen, in elk geval kwalitatief. (We hebben het overigens over de Amerikaanse band The Skeptics, niet over hun Nieuw-Zeelandse naamgenoten die begin jaren tachtig actief waren.) Op deze cd heeft Gear Fab alle nummers verzameld uit de eerste vier jaar van deze garageband uit Oklahoma. The Skeptics hadden een ding voor op hun concurrenten: ze hadden een zanger die ook liedjes schreef. Jerry Waugh was zijn naam en hij hoewel hij een zwakke zanger was, waren zijn songs in orde. Toch lukte het niet om meer dan regionaal succes te boeken en voor hun derde single lukte het The Skeptics om Wayne Carson Thompson in te schakelen. Hij was de man die grote hits – ook nu nog klassiekers – op zijn naam had staan: “Always On My Mind” en “The Letter”. Hij schreef “Bit O Honey” (met een fantastisch ontsporend orgeltje) en “East Side Tenement House” voor ze, beide verzameld op hun derde single. Maar ook dat bracht geen doorbraak en Jerry Waugh verliet de band. The Skeptics ontwikkelde zich vervolgens tot een, getuige het laatste nummer op deze cd, oninteressante funkrock-outifit.


Mij=Gear Fab / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven