Nate Hall – A Great River

Nate-Hall_A-Great-River.jpgVorig jaar kwam The Valley Path van stonerrockers US Christmas (of USX) uit, een harde, gelaagde plaat vol psychedelische spacerock. Als je, zoals voorman Nate Hall (nee, dat is niet deze en ook niet deze), jezelf een tijdje ondergedompeld hebt in deze zware klanken, is het begrijpelijk dat je het hierna even intiem wilt houden. Wellicht is dat de reden dat hij nu met een soloplaat op de proppen komt waar de akoestische gitaar een belangrijke rol speelt. Het is dit, of de reden prozaïscher reden dat hij in USX deze songs niet kwijt kon. Maar feit is dat op A Great River echo’s – soms letterlijk – van zijn band terug te horen zijn. Niet alleen dankzij het sfeervolle, soms psychedelische gitaarwerk (bijvoorbeeld op “Dark Star”), maar ook doordat zijn stem in veel echo gedrenkt wordt. En dat terwijl het hier in feite om tien kleine singer/songwriter-nummers gaat. Het zijn naar eigen zeggen zijn muzikale roots. Townes Van Zandt wordt geëerd met een mooie, kaal gehouden cover van “Kathleen”, de traditional “When The Stars Begin To Fall” wordt omgewerkt naar Hall’s stijl en de andere acht nummers zijn van zijn eigen hand. In het hoesje wordt expliciet Neil Young bedankt: 'for writing Le Noise (and everytingh else)'. Ook zo iemand die gemakkelijk overstapt van gitaarstorm naar intiem akoestisch getokkel.


Mij=Neurot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven