Pinkunoizu – Free Time!

pinkunoizu-free_time.jpgOm met de door mij licht verbasterde woorden van de fameuze Bolke de Beer te spreken: ´je hebt mensen in alle maten´. Je hebt mensen die nooit maar zelfs één poging tot creativiteit zullen doen, je hebt ook mensen die hier helemaal van overstromen. De kunst is dan wel dat je deze creativiteit weet te vangen op een manier dat een ander er ook nog wat mee kan. Of het althans zo presenteert dat er mensen aan kunnen haken. Het Deense viertal Pinkunoizu, nu woonachtig in Berlijn, weet er in ieder geval een bont spektakel van te maken op hun debuutalbum Free Time! Opener “Time Is Like A Melody” linkt naar moderne en – gezien de titel niet verrassende – melodieuze folkpop. Hierna is het net of er een hippe uit Brooklyn afkomstige band à la MGMT het overneemt in het licht psychedelische “Myriad Piramid”. Vervolgens wordt het vliegende tapijt ingezet en brengt de wind in “Cyborg Manifesto” de waterpijp dichtbij, maar is er ook nog van enige twang sprake. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Free Time! is een interessant project dat ruim 45 minuten bestrijkt. Het enige jammer is dat het uiteindelijk wat inzakt. Dit kan door de lengte komen die wat ingekort had kunnen worden, maar als de gitaar – die in het begin nog wel en grote rol heeft – een prominentere plek had gekregen in het afsluitende, acht minuut durende “Somber Ground”, dan was het mogelijk de perfecte avontuurlijke trip geweest. Bij de release krijg je inlogcodes waarmee je naast de mp3´s van dit album ook nog drie extra tracks kunt downloaden. Dat ga ik nu doen, nu ik het album langzaam heb laten bezinken.


mij=Full Time Hobby

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven