Precious Jules – Precious Jules

Precious Jules - Precious JulesJe heet Kim Salmon, bent net bijgezet in de Australische Hall of Fame en je komt met een ordinaire punkrockplaat uit vol agitpunk en ronkende gitaren? Een gemiddelde puber denkt dan: “Kim wie? Ik koop lekker de nieuwe van Alabama Shakes omdat dat zo lijkt op de oude White Stripes. Wat moet ik met een ouwe Australische punkzeurkous?” Tja, dan gaat de leeftijd toch tellen. Dan maakt het blijkbaar niet uit dat je met alles en iedereen het podium hebt gedeeld. Dan maakt het niet uit dat je als The Scientists en als Beasts Of Bourbon het muzikale landschap van Australië voorgoed hebt veranderd en dat je de aanstichter bent van de grunge-beweging in Seattle. Dan zegt het je waarschijnlijk niets hoe waardevol Salmons samenwerking was met Died Pretty-zanger Ron Pero en dan zal dit plaatje ook niets voor je kunnen en willen betekenen.Wie zich een klein beetje openstelt voor Salmon hoort een prachtplaat die de echte blauwdruk is voor Exile On Main Street van The Rolling Stones. Salmon werkt in elf songs oude R&B, punk, rock en sleazy garagerock in hoog tempo af. En dat slechts met twee man in Precious Jules. Wie houdt van Penthouse, Chrome Cranks, Jesus Lizard, Died Pretty en Beasts Of Bourbon, die kan genieten en achterover leunen bij dit stiekem verdomd goede tussendoortje van een ouwe, maar een voor bewezen diensten onderscheiden, rocker.


mij=Agitated

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven