Sweet Billy Pilgrim – Crown and Treaty

Sweet Billy Pilgrim - Crown and TreatyPffff, daar zit ik dan achter de pc om een stukje te tikken over de nieuwe van Sweet Billy Pilgrim. ´Wie?´, denkt u mogelijk. Nou, ik zal u verder helpen. Het kwartet heeft als basis Engeland en in hun midden zit zowaar een Nederlander: Tim Elsenburg. Hun vorige album Twice Born Men (2009) werd zeker in Engeland goed ontvangen en won daar zelfs de Mercury Prize. Crown And Treaty is de opvolger en zij staan te boek als makers van art rock / prog rock. Het is in ieder geval muziek waar over nagedacht is en het zeker niet van een genre moet hebben. Met referenties naar bandnamen zou ik hier kunnen strooien, maar die kun je zelf wel bij elkaar googlen. Niet dat ik er te beroerd voor ben, maar het dekt de lading nooit, daar is Crown And Treaty te eigenzinnig voor. Het album bevat negen tracks met een totale tijdsduur van net geen vijftig minuten. Het is geen hap-slik-volgend-plaatje-muziek. Je moet moeite doen om bij de kern te komen. Daar ben ik echter na een week nog steeds niet. Misschien is het in mijn muzikale beleving net wat te gekunsteld of te theatraal, maar ik leg het schijfje even aan de kant om het over een paar weken weer te draaien. Wie weet wat er zich nog ontwikkelt tussen Sweet Billy Pilgrim en ondergetekende.


mij=Luxor Purchase

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven