The Greater Good – The Greater Good

The Greater Good - The Greater GoodHet is onvermijdelijk om bij de eerste noten van de gelegenheidsformatie The Greater Good meteen aan Crosby, Stills & Nash te denken. Drie mannen met akoestische gitaren zingen meerstemmige, melodieuze singer-songwriterliedjes in de geest van de westcoastmuziek uit de jaren '70. Het zou echter flauw zijn om de muziek van The Greater Good enkel aan de hand van vergelijkingen te beschrijven. Daar is het namelijk veel te goed voor. Even voorstellen, The Greater Good bestaat uit Dennnis Kolen, een Rotterdamse singer-songwriter die het een aantal jaren geleden leek te gaan maken met zijn band Wyatt. Het succes bleef uit en inmiddels heeft hij zes prima soloalbums gemaakt. Eugene Ruffolo komt uit New York en heeft zijn sporen verdiend als studiomuzikant en is te horen op vele albums van vele artiesten. Shane Alexander woont in Los Angeles en heeft een indrukwekkende staat van dienst als leverancier van muziek voor films en tv-series maar ook als solo-muzikant. Kolen verzorgde in 2005 het voorprogramma van Shane Alexander in Den Haag en daar is de basis gelegd voor deze samenwerking. Met zijn drieën klinken ze als een ijzersterk trio dat het beste in elkaar naar boven haalt. Ze leverden alledrie drie songs aan en coverden Neil Youngs “Tell Me Why”. Alexander, Ruffulo en Kolen doen niet voor elkaar onder, alle nummers zijn van een consistent hoog niveau. Het zou jammer zijn als The Greater Good een gelegenheidstrio zou blijven en het bij deze ene plaat zou laten.


mij=Stockfisch

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven