Brandi Carlile – Bear Creek

Brandi Carlile - Bear Creek Tot mijn grote verbazing is er op File Under nog nooit wat geschreven over Brandi Carlile. Deze 31-jarige singer-songwriter uit Seattle heeft vanaf 2005 drie prima albums uitgebracht die je zou kunnen onderbrengen onder het kopje country-/folkrock. Carlile heeft een krachtige stem met een countrysnik die niet irriteert. Ze vormt een vast collectief met de tweeling Phil en Tim Hanseroth. Het vierde album Bear Creek is vernoemd naar de Bear Creek Studios, in de bossen buiten Seattle, waar het is opgenomen. Brandi Carlile lijkt op Bear Creek muzikaal volwassen te zijn geworden. Op de vorige albums was het nog weleens zoeken naar een stijl of vorm, op haar vierde album houdt Carlile het puur en zijn de songs overwegend rootsy, melodieus en melancholisch en daarmee lijkt ze haar ultieme vorm gevonden te hebben. Ook in de teksten is het gemeenschappelijke thema volwassen worden en terugblikken op de jaren die achter haar liggen. Country-achtige songs als “Hard Way Home” en het stampende “Raise Hell” zijn erg aanstekelijk en in de wat rustigere songs als “That Wasn't Me” en “What Did I Ever Come Here For” valt weer eens op wat een fantastische stem Brandi Carlile heeft. “100” en “Rise Again” vallen qua stijl een beetje buiten de boot vanwege hun respectievelijke pop- en rocksound maar zijn allebei zo goed dat ze naadloos tussen de rest passen. Enige klein minpuntje is “Keep Your Heart Young”, dat wel een erg simpel melodietje heeft. Het is de enige smet op een prachtig album waarop Brandi Carlile gegroeid is van een goede singer-songwriter naar een uitstekende.


mij=Columbia

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven