Cheap Time – Wallpaper Music

cheap_time-wallpaper_music.jpgGaragerock, Amerika, trio met als gouden basis de gitaar, bas en drums, het is geen écht originele beschrijving. Bandjes genoeg die hierin passen. Ook genoeg trouwens die de moeite waard zijn, ook al is het niet altijd even origineel. Bij Cheap Time kwam ik echter een interessant feit tegen. Jeffrey Novak, hun songschrijver, gitarist en zanger, was de laatste persoon die in een appartement woonde met wijlen muzikale held Jay Reatard. Kijk, dat opent perspectieven. Cheap Time is echter wat minder van het briljante idee, maar meer van het garagerockliedje zoals The Stooges dat bedoeld hebben. Er is dan ook genoeg te wahwah´en op hun derde album Wallpaper Music. Tien liedjes vormen met hun veertig minuten de perfecte lp-lengte en dus krijgt deze van mij op dit gebied ook het oké-stempel. De productie is heerlijk rauw gehouden, en daar hou ik wel van. De letters op het hoesje hadden echter wel in graffiti gemogen. Zo braaf is het allemaal niet. Ik pak maar eens even een viltstift. Oh ja, ondanks dat alles eigen werk is, toch nog even melden dat soms wel wat bekendere riffs voorbij komen, luister eens naar “Typically Strange”. Ik kan alleen – aaargh – maar niet op titel en uitvoerende komen…


mij=In the Red

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven