Crocodiles – Endless Flowers

Crocodiles - Endless FlowersIk ben best wel een beetje jaloers op voorman Brandon Welchez van Crocodiles. Niet alleen heeft hij samen met Charles Rowell een lekker indiebandje, hij woont ook nog eens in het immer zonnige San Diego en is bovendien gelukkig getrouwd met Dee Dee Penny van Dum Dum Girls! Je kunt lullen wat je wilt, maar dan heb je het gewoon goed gedaan. Welchez klinkt op dit derde album van Crocodiles dan ook bepaald niet ongelukkig. Gruizig, maar niet ongelukkig. Natuurlijk kan ik wel weer de zoveelste verwijzing naar de sound van Jesus & the Mary Chain maken, maar eigenlijk verdient Crocodiles meer credits. Er zit een behoorlijke portie swing en surf in de muziek van het duo, waardoor de Californische zon en een authentieke sixties-sound tussen de gitaarmuren door kan schijnen. Het zou me helemaal niks verbazen als Brandon en Dee Dee in hun huis een originele Wurlitzer hebben staan waar ze op vrijdagavond romantisch om beurten singletjes van The Beach Boys en The Ronettes draaien. Welchez draagt zelfs een nummer aan zijn grote liefde op: “No Black Clouds for Dee Dee”. Ze zijn het aan hun coolheid verplicht de gitaren te laten razen, maar het is overduidelijk dat ze elkaar vooral in de muziek van de swinging sixties gevonden hebben.


mij=Souterrain Transmissions / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven