Mary & Me – We Go Round

Mary-and-Me_We-Go-Round.jpgElke Andreas Boon – op het hoesje wordt haar naam consequent met kleine letters geschreven – en Pieter-Jan De Waele vormen samen het duo Mary & Me. Met We Go Round leveren de twee Belgische multi-instrumentalisten hun tweede album af, die als bonus een EP mee heeft gekregen met vijf in het Frans vertaalde nummers van dit album. Aan de foto op het hoesje is te zien waar we hun muziek moeten plaatsen: lichtelijk kunstzinnig, graag hip en ietwat theatraal. Het is dat laatste dat ‘t ‘m hier doet. We concludeerden al bij de bespreking van hun debuut Songs For Johnny: het zou zonde zijn als dit duo in de theaters zou verdwijnen. Nu moet ik dat terugnemen: wellicht is dat hun natuurlijke habitat, meer dan rokerige rockholen of lawaaierige popfestivals. Want in een theaterzaal is er ongetwijfeld meer aandacht voor de inventieve popminiatuurtjes die dit tweetal schrijft. Met een stevige tic van de jaren tachtig (electro, wave), een knipoog naar vaudeville, maar vooral met een arsenaal aan inventieve liedjes en een zangeres die dan weer lieflijk fluistert of hartstochtelijk galmt, maar even zo gemeen kan uithalen. De enige vergelijking die ik kan verzinnen is die met het eveneens Belgische Thou. Geen wonder, want Bart Vincent van die band werkte mee aan deze plaat.


Mij= Pikebole Records / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven