Matt Elliott -The Broken Man

matt_elliott-broken_man.jpgOpenen met een meer dan elf minuten durend bijna klassiek stuk “Oh How We Fell”, je moet het maar durven. Matt Elliott haalt dit waagstuk uit op zijn album The Broken Man en zal daarmee geen miljoenenpubliek voor zich winnen. Daar is de muziek ook niet naar. Ik kan me niet voorstellen dat dit op 3FM gedraaid zou worden, het is eerder iets voor Radio 6. Zijn droevige stem wordt ondersteund door Spaans gitaargetokkel, maar andere instrumenten, zoals de viool, mogen sporadisch hun ding doen. Grappig is dat het intiem aandoende nummer eindigt in een indrukwekkende operaclimax. Elliott komt uit Bristol en maakt met The Third Eye Foundation jungle, solo is hij echter een heel ander geval. Het lijkt me ook een prima keuze van Incubate om hem op het festival uit te nodigen. Het album bevat uiteindelijk zeven tracks die variëren van nog geen twee minuten (“How To Kill A Rose”) tot meer dan dertien minuten (- houd u vast – “If Anyone Tells Me It’s Better To Have Loved And Lost Than To Never Have Loved At Al, I Will Stab Them The Face”). Hier heeft de piano in combinatie met de viool de hoofdrol overgenomen. Elliott is dan ook een vreemde eend in bijt, maar de schoonheid en kracht die zijn nummers uitstralen is van hoge indrukwekkende kwaliteit. Liefhebbers van Leonard Cohen en Nick Drake check hem, Matt Elliott is de nieuwe ehhhhh… broken man.


mij=Ici D'Ailleurs / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven