Sierra Leone's Refugee All Stars – Radio Salone

sierra_leones_refugee_all_stars-radio_salone.jpgSierra Leone: onbewolkt, 28 graden. Jamaica: bewolkt, 33 graden. Brooklyn, bewolkt, 24 graden. Nederland: onbewolkt, 36 graden. Daarmee lijkt me duidelijk dat er bij ons op muzikaal gebied wat moet gebeuren. Weg met die sombere singer-songwriters en dat indiegeneuzel, lang leve de afrobeat en reggae. Uiteraard is er geen radiostation dat je hiermee bedient – of je moet de digitale weg bewandelen -, maar dan is er een groep muzikanten die je graag wil helpen: Sierra Leone´s Refugee All Stars (SLRAS). Niet dat ze persoonlijk hier zijn om je te verblijden, maar wel op een meer dan een uur durend album getiteld Radio Salone. Zestien tracks komen voorbij waarbij het Krio de belangrijkste taal is, maar er wordt ook Engels gezongen. De composities zijn rijk van opzet en het is alsof het orkest in je woonkamer staat te spelen. Ik noemde eerder Brooklyn, omdat daar dit album werd opgenomen onder leiding van Vicor Axelrod (aka Ticklah). Hem kennen we van Sharon Jones and The Dap-Kings en Amy Winehouse. Een doorbraak zal Radio Salone niet zijn, want de wereld weet al wie SLRAS is. Nu wij met 36 graden ook meedoen, kan dit land ook om.


mij=Cumbancha

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven