Speedball Jr – Treble In Paradise

Speedball Jr - Treble In ParadiseNog net voordat het Belgische Fifty Foot Combo zijn intrede in de wereld van de Belgische rock-, surf- en garagecompetitie deed, was Speedball Jr. er al. De band speelde een opgeklopt oeuvre van Dick Dale, Ventures en Bobby Fuller na met altijd die vurige inbreng van nog sneller drumwerk, rondzingende orgels en staccato gitaarriedels. De afgelopen jaren heeft de band met nogal wat wisselingen te maken gehad. Hun eerste cd stamt uit 2003, hun tweede uit 2006 en nu pas ligt het derde wapenfeit Treble In Paradise in de winkels. Op een Grieks platenlabel nota bene. Het meest opvallend op dit album zijn de covers. “Beat Girl” van John Barry is geminimaliseerd tot een B-52’s instrumental. In “Bombora” van The Atlantics wordt de hoofdrol opgeëist door echo, reverb, iele gitaren en lange orgeltonen. Maar de mooiste en opvallendste keuzes heeft Speedball Jr. gemaakt met zijn bewerking van Rob Zombie’s “Halloween” en het Nederlandse Apemen’s “Cor Steijn Rides The Wild”. Niet alleen een aangename keus maar ook nog eens in een jasje gestoken dat de songs meer dan recht doet. Speedball Jr. is terug, en wat mij betreft kunnen de festivalprogrammeurs zich met deze band garant stellen voor een welbesteed uurtje in hun programma. Een beetje surf- en garagerock is van alle tijden en voor iedereen altijd publiekswinnaar. Dus ook Speedball Jr.


mij=Green Cookie

3 reacties

  1. steven gillis

    Fifty Foot Combo bestaat sinds 1995, bracht een eerste plaat uit in 1997, dus al ettelijke jaren eerder dan speedball jr (waarmee ik niet wil zeggen dat speedball geen toffe mensen zijn, toch jullie feiten eens goed checken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven