The Men – Open Your Heart

the_men_-_open_your_heart.jpgHet verkeerde been. Een onderschat fenomeen in de hedendaagse muziek. Vooral voor iemand als ik die toch al naar veel te veel genres luistert en hokjes vooral gebruikt om anderen te vertellen waarom ik iets goed vind. Maar goed, de heren van The Men, uit Brooklyn, mogen hun luisteraars op Open Your Heart graag op het verkeerde been zetten. Geafficheerd als degelijke punkband, openen ze zoals dat hoort: snel, hard en met raggende gitaren. Om vervolgens met een instrumentaaltje met slide, zeer passend “Country Song” genoemd, naar een zeven minuten durend postrockertje met surfelementen te gaan. Het kon een Tortoisenummer wezen. Vervolgens wordt de open punkdeur weer ingetrapt. Ergens verderop parafraseren ze nog liefdevol The Buzzcocks’ “Ever Falling in Love” en de plaat wordt afgemaakt met nog een rondje langs de voornoemde genres. Da’s geen album voor een hokje. Of het moet het hokje van de excellente gitaarbeheersing zijn. Want dat valt op, voor een punkband wordt opvallend goed gitaar gespeeld. Alhoewel punkband, daar waren we net over eens dat ze nou net niet in dat hokje passen. Anyway, ik vind het mooi en op deze manier word ik graag vaker op het verkeerde been gezet…

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven