The Right Now – Gets Over You

the_right_now-gets_over_you.jpgDe wereld zit te schreeuwen om nieuwe souliconen. Er zijn kandidaten genoeg, maar eigenlijk weet geen artiest van nu mij definitief te overtuigen om hem of haar in een rijtje met pak ´m beet Otis Redding, Marvin Gaye of Etta James te zetten. Helaas. Wat me overigens opvalt, is dat namen die het écht gemaakt hebben dit onder eigen naam hebben gedaan. Al kan er een carrière in een band aan voorafgegaan zijn. Alleen al om die reden is zangeres Stefanie Berecz van The Right Now nog niet aan het hoofdpodium toe. Ze heeft echter wel een dijk van een stem, en dat voor een blanke – ik dacht echt dat ze zwart was -. The Right Now is een septet uit Chicago waar zij onderdeel van uit maakt. Ik heb een beetje gevoel dat iedereen aan de ketting ligt. Het bandgeluid klinkt blikkerig, van Berecz worden de scherpe randjes afgehaald en het songmateriaal mag wat pittiger. Alsof The Right Now de soul die elk mens zou moeten voelen niet boven mag halen. Dat is verdomd jammer, want zo komt het niet goed. Stefanie, gooi die producer Sergio Rios eruit, neem iemand die het uiterste van je eist. Zorg voor goed materiaal. Laat de band soleren, sputteren ze tegen dan gooi je ze er maar uit, wees echter zelf de kers op de taart en breng inderdaad voortaan werk uit onder eigen naam. Zo niet, dan wordt het niet wat er volgens mij wel inzit. En dat willen we beide niet.


mij=Sweet Deebs / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven