We Are FM – Season One

We Are FM - Season OnePurmerendse crossover? Het bestaat. Neem wat Kele, wat Trans AM, To Roccoco Rot en afgezwakte Goose en je merkt het al, het gaat hier over beats, bleeps en gitaarriffs. Zie het als een Fountains Of Wayne of Weezer ondersteund met electro. De songs zijn helemaal uit de jaren negentig. Denk aan de gitaarpopstructuren van een Liquido, Nada Surf en zelfs een Bush. De synths en drumcomputers zwellen aan, zetten uit en maken van gitaarklanken kneiterende dancetracks. Zeker voor een debuutplaat een vermakelijk geheel. Ik ben benieuwd hoe We Are FM zich gaat ontwikkelen. Vaak zie je dat dit soort bands vanuit een onderbuikgevoel opereren en opeens aankomen met een uitgebalanceerde mix. Pas als een dergelijke band aan de verwachtingen moet gaan voldoen, raken de meters uit balans. Dan krijgt of dance, of rock de overhand en is juist van die oorspronkelijke symbiose geen sprake meer. Voor het zover is kunnen we nog even genieten van deze Nobody Beats The Drum-lightversie. Wanneer het even te cheesy voor je wordt, zal de opvolger waarschijnlijk in de platenbakken liggen. Ik ben benieuwd. Het kan verkeren. Voor nu tovert We Are FM ons originele invalshoeken voor die niet onderdoen voor Goose of To Roccoco Rot. Afwachten dus.


mij=NH Pop Live / DMI

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven