Absynthe Minded – As It Ever Was

absynthe_minded-as_it_ever_was.jpgSoms heb ik wel eens het gevoel dat ik teveel muziek in mijn leven gehoord heb, en dat er heel wat moet komen wil ik nog écht geraakt worden. Oké, er zijn veel aardige tot goede platen, maar nummers of zelfs hele albums waar ik als het ware verliefd op wordt, zijn er nog zelden. Als geregelde luisteraar van Studio Brussel zit ik echter al maanden gelukkig te glimlachen als “Space” voorbij komt. Deze single is afkomstig van het zesde album As It Ever Was van het Belgische Absynthe Minded en heeft een vanaf de eerste pianotonen een drive die mij als was ik een vogel naar grote hoogte laat cirkelen. Een nummer dat ik oneindig veel keren achter elkaar kan horen. Alleen al hiermee verdienen ze het ook buiten hun eigen land succesvol te worden. Ze zetten echter op albumniveau hoog in, door meteen al met de eerdergenoemde kraker te openen. Vaak zit de single toch net wat later op het album. Het aansluitende “End Of The Line” doet er weinig voor onder en zo kan ik wel even doorgaan. Twaalf liedjes in ruim 41 minuten, waarbij ik “Little Rascal” nog even als misschien wel het allermooiste liedje wil noemen door een mix van Joy Division, INXS en een Oosterse viooltune. Prachtig. Het vijftal onder leiding van Bert Ostyn speelt de komende maand veel in ons land. Mis ze niet, want er is echt nog meer België dan dEUS.


mij=Pias

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven