Act Of State – Rebellion

Act Of State - RebellionAct of State is een uit het noorden van het land afkomstig kwartet, dat zich muzikaal midden in de schimmige regionen van de thrash en heavy power metal bevindt. Opgericht in de loop van 2011, herrezen als een feniks uit de asresten van het licht progressief getinte Shadow Of Eden en het thrashy Damnator, wierpen de leden zich met hernieuwd elan op het creëren van een fris geluid. Dit leverde tot op heden één zelfgeproduceerde EP op. Rebellion herbergt een luchtig instrumentaal intermezzo (hallo Michael Schenker ) en drie in de jaren tachtig gewortelde hapklare thrashmetalbrokken, die menig hond de stuipen op het lijf zouden jagen in het geval die per ongeluk als zijnde van het merk Bonzo geserveerd zouden worden in de etensbak. Het geheel luistert prettig weg en roept met name in openingstrack “God Save The King” herinneringen op aan oude helden als Heathen en Liege Lord, terwijl opmerkelijk genoeg in het afsluitende “Apollo 11” Masterplan stiekem om de hoek komt kijken. Ondanks het old-school gevoel verzandt Rebellion nergens in oubolligheid. Er wordt strak gemusiceerd onder het banier van een modern straffe productie en zanger Nima Sadeghi heeft een helder stemgeluid dat menigmaal de hogere regionen inschiet. Als kleine kanttekening dient wel gezegd te worden dat het algehele geluid niet altijd evenwichtig is, waardoor de zang soms wat naar de achtergrond gedrukt wordt. Tevens haalt het instrumentaaltje de vaart enigszins uit de metal flow. Niettemin vormt deze EP een mooie opwarmer voor de full-length cd waar momenteel aan gewerkt wordt.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven