Cat Power – Sun

Cat-Power_Sun.jpgHet zal toch niet… Cat Power die Sinéad O’Connor achterna gaat? Nu heeft Chan Marshall nooit het imago van stabiele dame gekoesterd, maar labiel gedrag dat leidt tot ultrakorte kapsels en een treurige blik (heet dat tegenwoordig geen emo?) deed mij het ergste vrezen. Gelukkig valt het allemaal mee. De brille van haar doorbraakplaat – en wat mij betreft nog steeds haar mooiste album – Moon Pix klinkt niet door op Sun, noch de somberheid van haar laatste plaat met eigen nummers, The Greatest, alweer uit 2006. Maar Sun is ook geen vervolg op de alleraardigste coverplaten The Covers Record en Jukebox geworden. In plaats daarvan heeft ze de gitaren voor een groot deel de deur gewezen en in plaats daarvan synthesizers en electropop omarmd. Koele synthesizers en de tristesse van Cat Power – het blijkt een mooie combinatie. Opener “Cherokee”, misschien het wel het mooiste nummer van de plaat, zet daarvoor de toon. Het daaropvolgende niemendalletje “3, 6, 9” vergeef ik haar dan graag. De belangrijkste track is ongetwijfeld “Nothin’ But Time”, een tien minuten durend mantra met een gastrol voor Iggy Pop die grommend zingt: 'Your world is just beginning / It's up to you to be a superhero / It's up to you to be like nobody.' Alsof Chan Marshall zichzelf een hart onder de riem wil steken met deze nieuwe start van haar carrière.


mij=Matadar / V2

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven