Pride Of Lions – Immortal

Pride of Lions - ImmortalWe hebben een paar jaar moeten wachten op deze nieuwe van Pride Of Lions. Zanger Toby Hitchcock bracht een prima solo-album uit, Jim Peterik ging met andere projecten aan de slag, maar tegen de de combinatie van de indrukwekkende stem van Hitchcock en Jim Peteriks zeldzame AOR-schrijftalent kan weinig op. Het is waar, de typisch Amerikaanse gezwollen bombast zal een flink aantal luisteraars naar een teiltje doen grijpen, maar hé, die zitten dan ook gewoon de verkeerde recensie te lezen. Pride Of Lions staat voor Groots en Meeslepend en dat is deze ronde niet anders. Nog altijd ben ik bij elk nummer weer verbijsterd hoe makkelijk Toby Hitchcock zingt: helder, krachtig en met ongelofelijk volume. Wat mij betreft staat in de AOR alleen Terry Brock (Slamer, Giant, Strangeways) op gelijke hoogte. Single “Delusional” is een perfect voorbeeld van wat je met Pride Of Lions krijgt. Op The Roaring Of Dreams stond met “Tall Ships” een nummer dat voor mij in het Pantheon Der Majestueuze AOR-anthems thuishoort en zo'n nummer hoor ik niet op Immortal, al komt “Coin Of The Realm” in de buurt. Een enkele keer is het net wat té gemakkelijk, zoals in “Shine On”. Het is echter nog steeds een album van een niveau dat in de AOR maar een paar keer paar jaar langskomt. Pride Of Lions is terug en laat zien zich moeiteloos aan de top te handhaven.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven