Homer – Grown in U.S.A.

Homer_Grown-in-USA.jpgPlatenverzamelaars zijn een raar volkje. De originele LP-versie van Homers enige plaat Grown in USA ben ik op eBay nooit tegengekomen. Maar een tien jaar oude Italiaanse reprint van dit album stond tot voor kort op eBay voor $50,=. Voor pak ‘m beet een kwart van die prijs kun je niet alleen alle nummers van die originele LP te pakken krijgen, maar daarbij komen dan ook nog ‘ns de vijf songs die alleen op single zijn verschenen en een handvol niet eerder uitgebrachte nummers. En zoals dat hoort bij de rereleases van Gear Fab staat in de liner-notes een beschrijving van de carrière van Homer, een discografie en wat afbeeldingen: drie bandfoto’s en de labels van de singles die ze uitbrachten. Het bijzondere van dit kwintet Texanen was dat ze konden beschikken over twee zangers, Phil Bepko en Frank Coy, die beiden een classic rock-strot op konden zetten, maar evengoed een Westcoastballad tot een goed einde wisten te brengen. Want tussen die twee uiteinden van het muzikale spectrum van begin jaren zeventig bewoog Homer zich: van bluesrock met donderende drums en langdurige gitaarsolo’s (“Circles in the North”) en proto-hardrock (hoor ik daar zelfs een twin-solo in In The Beginning?) tot zwierige Westcoastrock (“Dawson Creek”, met een hoofdrol voor de steelgitaar van Howard Gloor). Allemaal keurig en even klassiek gedaan, maar niets dat hun prijzige status rechtvaardigt. De grap over die andere Homer houd ik dus maar voor me.


Mij=Gear Fab / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven