Anna Aaron – Dogs In Spirit

Anna Aaron - Dogs In SpiritDe eerste keer dat ik Anna Aaron zag is ondertussen bijna een jaar geleden. Ze deed verwoede pogingen om het publiek in de bovenzaal van het Grand Theatre te boeien tijdens Eurosonic in Groningen. Dat viel niet mee, want d'r waren maar weinig bezoekers speciaal voor haar gekomen en het was daardoor een komen en gaan van mensen. Dat was best jammer, want op de een of andere manier boeide de Zwitserse mij en Blink wel. Ik moet wel bekennen dat ik haar eigenlijk alweer een beetje vergeten was, totdat een paar weken terug haar cd Dogs in Spirit op de mat plofte en ik gewezen werd op de clip voor “Sea Monsters” die Aaron had laten maken door Germinal Roaux. Met al zijn naaktheid nog een wonder dat die clip nog steeds op YouTube staat. Dogs In Spirit laat horen dat het volkomen onterecht is dat ik na Eurosonic niet even de moeite genomen had me verder in Aaron te verdiepen. Direct bij de bezwerende opener “Elijah's Chant” weet ze mij als luisteraar namelijk te boeien. Het nummer heeft ontegenzeggelijk iets van PJ Harvey, maar de achtbaan waar Aaron je in meeneemt heeft veel minder scherpe bochten dan die van Polly. Maar, en dat weten achtbaanfreaks maar al te goed, trage bochten kunnen je minstens zo'n oncomfortabel gevoel bezorgen, zo niet ongemakkelijker. De uithoeken die ze opzoekt in een track als “In The Devil's Camp”, zijn niet de plekken waar ik zelf graag zou komen. Op Dogs In Spirit staan ook twee vreemde korte tussennummers, waar ik niet zo goed van weet wat ik ermee moet. Zeker “Since I Met You My Peace Is Gone” is een beetje bizar. En van het acapella “The Passion” heb ik het idee dat het veel te kort duurt. Het maakt wel dat Dogs In Spirit af en toe dus een beetje ongemakkelijk aanvoelt. Als Aaron de poppy kant opgaat met bijvoorbeeld “Queen of Sound” boeit ze me ook minder dan in bijvoorbeeld het meer uitgesponnen en spannender “Joanna”, dat haar veel beter staat. Aan de andere kant is de variatie die Aaron laat horen juist prima. Het maakt Dogs In Spirit geen makkelijk te verteren brok muziek.


mij=Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven