Bad Powers – Bad Powers

Bad Powers - Bad PowersHet Amerikaanse Bad Powers bestaat voor driekwart uit het oude Made Out Of Babies, een screamo- en postcoremetalband. Het overige kwart is zangeres Megan Tweed die er blijkbaar genoegen in schept om te klinken als Siouxie Sioux of Karen O van The YeahYeahYeah’s. Zijn er verschillen? Jawel, Bad Powers heeft metal en postcore als uitgangspunt genomen. En dus klinkt de band voor meer dan de helft als een ijzeren Jesus Lizard met metalriffs. Op een enkel punt in “Bread And Butter” neigt de band zelfs naar romantische gothic metal. Vergeet de eerste drie tracks. Die zijn slechts een uitlaatklep voor opgekropte frustraties. Dat zijn de meest brute metalsongs gebracht met enorme bombast en een hoop geschreeuw. Pas vanaf “Chineseish” slaagt Bad Powers er in om fatsoenlijke verhaallijnen om te zetten naar broeierige, alternatieve, stevige wave-rock waarin van alles gebeurt. Dit zijn de soundscapes, dit is het psychedelische randje, dit is de spanningsopbouw met een melodramatische ontknoping. Houd je niet van de theatrale wave van Siouxie, sla deze cd dan gewoon over.


mij=The End/Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven