Creature With The Atom Brain – The Birds Fly Low

Creature-With-The-Atom-Brain_The-Birds-Fly-Low.jpgHet exemplaar dat we als promo opgestuurd kregen, bleek een feest van kraken, sputteren en overslaan te zijn. Nu weten we dat de Belgen van Creature With The Atom Brain niet bang zijn voor wat overstuurde gekte en niet altijd even makkelijk te beluisteren lawaai, maar dit kon niet de bedoeling zijn. Om duistere redenen verdween deze mispersing (heet dat ook zo bij een cd?) onder een stapel af te handelen papieren om pas nu, maanden later, weer op te duiken. Guess what: op de oude cd-peler die tijdelijk de gebruikelijke vervangt, blijkt The Birds Fly Low prima af te spelen. De muzikale kwaliteit van het derde album van de band met de onmogelijke naam (deze film was het) blijkt zelfs groot genoeg om er ook nu nog een stukje aan te wijden. De op papier net zo onmogelijke mix van stoner, rauwe blazers, en ouderwetse psychedelica – met de hulp van illustere helden als Mark Lanegan, Pascal Deweze en Tim Vanhamel – klinkt gestroomlijnder dan ooit. De gitaren raggen nog even hard, maar het geluid klinkt net even iets gepolijster. En ook: opener “Hit The Sky” is een seventies rocksong die te mooi is om vanwege een kapot cd-tje niet gehoord te hebben.


Mij=Waste My Record

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven