Daily Bread – Iterum

Daily Bread - IterumDe onstuimige elektronische storm uit het Noorden die ons een paar jaar geleden verraste maakte mij prettig enthousiast over het (toen nog) trio jonkies van Daily Bread. Maar zie, we zijn een paar jaar verder, de band heeft gezinsuitbreiding gehad met Aster Damsma, en (u voelt ‘m al aankomen) de wilde haren lijken eraf, je kan zelfs het woord 'volwassen' in de mond nemen. Dat zal vermoedelijk al in menig recensie van deze plaat terecht komen dus ik zal dat niet doen. Maar toch! Iterum is in ieder geval een heel mooi tweede album geworden van Daily Bread. Zangeres Kimberly van der Velden baant zich dapper een weg door cold wave en synthpop. De sound van de vroege eighties (denk aan New Order, The Human League etc.) is nooit ver weg maar om Iterum dus af te doen als retro gaat overigens te ver, het is duidelijk muziek van 2012. Vooral dankzij de invloeden van recentere electrorock. Dansbaar met melancholieke trekjes en soms uitermate sfeervol. Het dreinerige Loverst kenden we al een paar maandjes maar is een absolute hit, heerlijk nummer. Het hoogtepunt van het album is overigens het aangrijpende “She Spider”. Intens prachtig en opnieuw een bewijs dat (naast Anne Soldaat, Spinvis en the Kik) platenlabel Excelsior handelt in gouden talenten.


mij=Excelsior/V2

4 reacties

 1. Stonehead

  Dit is dus echt een uitstekende waveplaat!
  In het Duitse muziekblad Sonic Seducer werd Iterum nu besproken tussen de nieuwe platen van Rob Zombie, Cathedral, Savages en HIM (editie 5/13, p.72). De tienkoppige redactie geeft zelfs gemiddeld een 6.8 af! Dus heb ik ‘m maar eens gehaald bij de sluitende Boudisque voor tien euro, en dat is-ie toch echt wel waard.
  Het is geen erg mooie hoes, maar dat maakt de cd ruimschoots goed.

 2. Stonehead

  Dit is dus echt een uitstekende waveplaat!
  In het Duitse muziekblad Sonic Seducer werd Iterum nu besproken tussen de nieuwe platen van Rob Zombie, Cathedral, Savages en HIM (editie 5/13, p.72). De tienkoppige redactie geeft zelfs gemiddeld een 6.8 af! Dus heb ik ‘m maar eens gehaald bij de sluitende Boudisque voor tien euro, en dat is-ie toch echt wel waard.
  Het is geen erg mooie hoes, maar dat maakt de cd ruimschoots goed.
  Band stopt ermee. Helaas 🙁
  http://www.dailybreadtheband.com/wordpress/archives/125

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven