Placebo – B3

Placebo - B3Wat is dat toch met Placebo? Nou ja, hun nieuwe clip “B3” vindt u in elk geval hieronder en volgens een interview verschijnt hun zevende album in maart.
Ik geloof dat ik een van de weinigen was die in 2009 Battle for the Sun nog goed vond. De band was in indiekringen niet hip meer terwijl “Ashtray Heart”, “For What It's Worth” en “The Never-Ending Why” het toch goed deden op de festivals. Het was Placebo's eerste album sinds de band gedropt was door EMI – terwijl die platenmaatschappij daarna nog uitgebreid probeerde te cashen door alle oude covers en B-kanten van de band gebundeld uit te brengen. Battle for the Sun was ook de eerste plaat waarop drummer Steve Hewitt was vervangen door jonkie Steve Forrest. Het album werd gek genoeg twee keer uitgebracht, met een blauwe en een gele voorkant, en een iets andere mastering, waarvan de verschillen me eigenlijk ook weer niet zo enorm opvielen, en uiteindelijk recenseerde ik de (2x zelf gekochte) plaat uiteindelijk helemaal niet meer. De EP B3 vind ik op het eerste gehoor een wat inspiratieloze voortzetting op Battle for the Sun. Alleen al de elektronische intro van eerste song “B3” is een zwaktebod, hoewel het nummer zelf best aardig is.
Ook die clip weer. Raadselachtig bedoeld, prachtige eyecandy die vensters in de lucht, maar verhaaltechnisch is het wel een teleurstelling. Wat moet je hiermee? Placebo is typisch zo'n band die het Twitter-account hateindierock eens zou moeten gaan lezen. Wordt het niet eens tijd voor betekenisvollere rockmuziek?


mij=Video

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven