Tender Trap – Ten Songs About Girls

Tender Trap - Ten Songs About GirlsDe relatief lichtvoetige ‘twee pop’ die eind jaren tachtig / begin jaren negentig haar hoogtijdagen kende heeft stiekem heel wat leuke bandjes voortgebracht. Bandjes met veelal nerdy anti-helden, in schril contrast tot de macho hairy bands van die tijd. De prettige gitaarpop met melodietjes die niet hadden misstaan in de hitlijsten van de jaren zestig, is in mijn geval wel een genre dat je met mate moet nuttigen anders wordt het wel heel snel één pot nat. Maar ja, laten we maar niet beginnen over de tijdgenoten van de ‘grunge’; door schrijver dezes inmiddels bijna geheel vergeten. Maar goed, we dwalen af. De ‘tweepop’-generatie is nog altijd lekker muziek aan het maken. Zo ook Tender Trap, een prettig indiepopbandje dat al sinds 2001 actief is, met in haar midden zangeres Amelia Fletcher. Deze zangeres verdiende haar sporen reeds in o.a. Talulah Gosh, Heavenly en als gaste bij the Pooh Sticks. En is dat dan nog leuk om te horen anno 2012? Jazeker wel. Natuurlijk, geen enkel nummer op dit album zal de jaarlijstjes halen, nergens is het zo spannend dat je denkt ‘waar is de repeatknop’, geen enkele song is zo vernuftig, aangrijpend of geweldig dat je helemaal geraakt bent. Tegelijkertijd is Ten Songs About Girls zo’n uitermate prettige verzameling popsongs dat zelfs een k3-fighter de glimlach niet van je gezicht kan laten slaan. Want met hele vette knipogen naar de sixties-sound van labels als Red Bird (The Shangri La’s) en gitaarpatroontjes met de wortels in de jaren tachtig laat Tender Trap gewoon zonder poespas horen wat popmuziek hoort te zijn. Geen gezeur, niet te lang soleren, fijne melodietjes, prettige zang. Niets mis mee uiteindelijk toch?


mij=Fortuna Pop

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven