The Coronas – Closer To You

The Coronas - Closer To YouEen Corona, is dat niet het Mexicaanse biertje waarbij je een schijfje limoen in de flessenhals duwt om de vliegen weg te houden? Een gedurfde naam voor een band uit Guinness-country. The Coronas zijn eenvan de grootste indiebands in Ierland, maar of ze hier gaan doorbreken is sterk de vraag. De meeste liedjes op Closer To You passenweliswaar prima in het 3FM-format, maar zijn ook zo boeiend als een leeg A4'tje. Muzikale raakvlakken zijn er met Snow Patrol, Goo Goo Dolls en Razorlight. Echt aanstekelijke melodieën ontbreken echter, de zang mist smoel en de gitaarsoli spetteren niet. Toch staan er wel liedjes op het album die de band wat meer bekendheid kunnen geven in het buitenland. “Addicted To Progress” onderscheidt zich door een lekker intro, vlot tempo en een lichtvoetig ritme. “Different Ending” is ook een nummer met hitpotentie. Daarnaast staan er een paar typisch Ierse inhakers in zeskwartmaat op, waarmee ze de zalen in Dublin ongetwijfeld kunnen laten meedeinen. Het laatste nummer, “Make It Happen”, is met mooie tempo- en sfeerwisselingen de opvallendste track. Al met al zijn The Coronas vooral een degelijke mainstream band, en kunnen ze 'indie' wat mij betreft gevoeglijk weglaten uit hun volgende bio.


mij=3ú / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven