Del-Toros – Del-Toros

Del-Toros - Del-TorosBeetje mosterd na de maaltijd, want deze cd van het Alkmaarse Del-Toros dateert al van 2010. Maar goed, ik kan begrijpen dat collega-muziekjournalist/bassist Sicco Roukema met zijn band op zijn eigen label Undertow dit plaatje nog eens graag onder de aandacht wil brengen van een van de fijnste muziekwebsites van Nederland. Del-Toros produceert verfijnde garage-punkrock. Beetje Peter Pan Speedrock, minder blije Apers-rock, wat New York Dolls, veel rechttoe-rechtaan Ramones en her en der wat geniale surfinvallen. Da’s dus precies de verhouding waar je behoefte aan hebt als je in je bruine stamkroeg wat afleiding zoekt. Het dampt, snuift, groeft en giert alle kanten op. Dat Del-Toros zich concentreert op slechts een paar akkoorden maakt niet uit. AC/DC is er zelfs groot mee geworden. Het trio weet als geen ander hoe minimale rock met maximale inzet tot het meeste en beste rendement leidt. Dat Del-Toros daarnaast ook nog in staat is tot de melodramatische, met alcohol doordrenkte surfblues-kneiter “072-South” laat zien dat slechts drie gasten uit de kop van Noord-Holland geniaal veel gevoel in hun donder hebben. Wie spanning zoekt in traditionele vuige rock en geen zin heeft in lompe Redneck-taferelen, die schuift dit plaatje maar in zijn cd-speler.


mij=Undertow

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven