Family Of The Year – Loma Vista

family_of_the_year-loma_vista.jpgSoms heb je van die momenten dat je aan het terugkijken bent in je leven. Wat was de wereld tijdens je tijd op de basisschool nog onschuldig. Of de tijd op de middelbare school. Ik weet nog wel dat ik als brugpieper met een grote tas door dat immense gebouw liep, bijvoorbeeld op weg naar het uurtje muziek in de week. Hier was het vooral zingen geblazen: The Animals, Boudewijn de Groot. Bots en The Beatles. Ze kwamen allemaal voorbij. Ik moet aan dit energieke uurtje denken door de samenzang op het eerste nummer “The Stairs”, dat te vinden is op het tweede album Loma Vista van het uit Silverlake, Californië afkomstige Family Of The Year. De muzikale opsmuk maakt het nummer overigens minder geschikt voor slechts begeleiding op piano of gitaar. De lijn van de vrolijke folky eersteling wordt op dit album doorgetrokken. Het is dan ook fijn toeven bij de familie. Noemde Storm bij dit voorganger Isbells en Fleet Foxes als referentie, ik zou hier zelf Edward Sharpe en Of Monsters And Men aan toe willen voegen. Aangezien die laatsten beide kneiters van een hit hadden, zou dit met Family Of The Year ook kunnen gebeuren. Ik tip daarbij “St. Croix”, al zijn er meer kandidaten. Storm zei in februari vorig jaar dat FOTY zomaar een hit kon worden op de festivals. Dat is niet uitgekomen en nu duurt het nog even tot het volgende festivalseizoen. Hopelijk voor hen worden ze ergens opgepikt, zodat dit alsnog uit kan komen.


mij=Nettwerk / Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven