Nick Cave & The Bad Seeds

Nieuw Nick Cave & The Bad Seeds-album Push The Sky Away verschijnt 18 februari
Studio-sessies wijzen uit op een experimentele, obscure richting

Nick Cave'Is it one o' those nasty ballads?', vraagt Nick Cave in licht cynische toon op de trailer voor het spiksplinternieuwe Bad Seeds-album Push The Sky Away. Als we de beelden van deze sessies mogen geloven, is Nick Cave na de twee sterke Grinderman-albums niet klaar om het obscure experiment te ontvluchten. Segmenten van filmische onheilspellende piano's en krioelende violen (met opnieuw een prominente rol weggelegd voor Warren Ellis) wijst uit dat Cave niet alle donkere hoeken in zijn toch al gitzwarte ziel heeft verkend. Met een pulserende baslijn (a la “Night Of The Lotus Eaters”) als achtergrondmuziek van deze trailer suggereert dat Push The Sky Away geen hap-slik-plaatje gaat worden, maar een avontuurlijk geluidsdagboek met veel ruimte voor improvisatie en schimmige klankkleur. Als Cave na een take vraagt aan producer Nick Launay (Yeah Yeah Yeahs, Arcade Fire) hoe lang de opname duurde, antwoordt hij: 'That was thirty minutes!' Op Nick Cave's gezicht verschijnt er vervolgens een duivelse grijns. 'That's half the record…!?'
Push The Sky Away.staat gepland op 18 februari 2013. File Under telt alvast reikhalzend af. Telt u mee?

De tracklist als volgt:
We No Who U R
Wide Lovely Eyes
Water's Edge
Jubilee Street
Mermaids
We Real Cool
Finishing Jubilee Street
Higgs Boson Blues
Push The Sky Away


mij=Nieuwe shizzle

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven