Bl3nder – Gekkenhuis

Bl3nder - Gekkenhuis
Bl3nder is de balans tussen Osdorp Posse-rapper Def P. en het Bas van Lier Trio. Waar de eerste plaat Leipe Shit Ouwe! nog één grote improvisatietrip, deze plaat is een op piano en blazers gedreven mengelmoes die voortborduurt op de collectie Jazz Messengers-platen op Blue Note. Nadeel is dat de Amsterdamse rapper met zijn harde tongval nergens echt vloeit zoals Gang Starr’s Guru op Jazzmattaz dat wel kon. Dat heeft niets met het ontbrekende kwaliteitsgehalte te maken, maar meer met het staccato en hard klinkende Nederlands. Toch hoor je dat Bl3nder probeert de harde woordenstroom met zwoele orgelklanken te verzachten. De band gaat in alles voor het opbouwen van onderhuidse spanningen met broeierige funky hooks die wat weg hebben van The Cannonball Adderley Quartet. En laat dat nou net de grote inspiratiebron zijn geweest voor de debuutplaat van Cypress Hill, andere rapgasten die exact hetzelfde hebben willen bewerkstelligen. Bl3nder heeft een perfecte, relaxte natuurlijke plaat gemaakt volgens alle old-skool-normen.


mij=Embrace / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven