Royal Parks – Royal Parks

royal_parks-royal_parks.jpgSinds het afscheid van de gitaarpopband Johan heb ik me afgevraagd wanneer we weer eens iets van Jacob de Greeuw zouden horen. Pats boem, als donderslag bij heldere hemel was het voorbij. Nou kun je aan de stem van de zanger van Royal Parks wel horen dat hij niet de wederopstanding van De Greeuw is, maar verder ademt dit wel heel erg naar Johan. Aan het roer van deze band staat Diederik Nomden, inderdaad ex-Johan en ex-heel-veel-Excelsiorbands. Hij was er met name op toetsen, maar ook op gitaar en achtergrondzang. Als ik in het verhaaltje bij de promo lees dat het – daar gaan we weer – De Greeuw was die Nomden aanspoorde om eens zelf wat uit brengen en ook bij de arrangementen, gitaarspel en als achtergrondzanger zijn inbreng had, dan zal er geen stukje verschijnen zonder deze link. Royal Parks is een lome gitaarpopplaat die het oude-vertrouwde-Excelsiorgeluid uitstraalt. Er staan geen slechte nummers op, maar ook geen uitschieters. Het grootste probleem is nog wel dat het werk met die andere zanger zo onder de Johanvlag uitgebracht had kunnen worden. En dat station was ik al gepasseerd.


mij=Excelsior / V2

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven