Sue Denim and The Unicorn – z/t

Sue-Denim-and-The-Unicorn.jpgOok zo zat van Queen’s “Bicycle Race” of “Nine Million Bicycles” van Katie Melua als er muziek gemonteerd moet worden onder een tv-item over fietsen? Dan hebben we met de opener van deze soloplaat van Sue Denim een fijn alternatief. Niet zo opgeblazen als het nummer van Queen en niet zo slaapverwekkend saai gezongen als het liedje van Katie Melua, maar vrolijk en catchy en met een zangeres die vooral blij wil klinken:'I peddle to the left, then kick it to the right, then change my mind' (“Bicycle”). Zo onvoorspelbaar klinkt de gehele plaat. Want ze vervolgt met “Brewster McCloud”, een kaal liefdesliedje dat prettig ontspoort. Zo springerig als Sue Denim zingt, zo springerig klinken de liedjes. De soms duistere electro van haar band Robots In Disguise is nergens terug te horen: vergelijk het aan Kate Bush – die zang! – refererende “The Pleasure Gardens” met “The Sex Has Made Me Stupid” van Robots in Disguise en het enige dat overblijft zijn de ietwat bizarre teksten. De piano heeft als belangrijkste instrument de rol van synthesizer en drumcomputer overgenomen (“For JT and Carson and Emli”). Een tikje vreemd? Het is niet voor niets dat de eerste naam die opkomt bij het horen van een track als “Pick Me Up” de illustere Kimya Dawson is.


Mij=Superhealthy

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven