Sweet Lights – Sweet Lights

sweet_lights-sweet_lights.jpgDe belangrijkste man in het Amerikaanse The War On Drugs is tegenwoordig Adam Granduciel. In zijn bandjesverleden duikt de naam op van Shai Halperin – ze zaten samen in The Capitol Years -, maar ook die van Kurt Vile, dat andere ex-TWOD-lid. Het gaat hier echter om Halperin. Van deze multi-instrumentalist ligt namelijk het debuutalbum voor me, onder de ´band´naam Sweet Lights. De eerste versie verscheen reeds in 2010, maar gelukkig voor hem en voor ons ziet Sweet Lights nu het licht via een groter label en distributiekanaal. Sweet Lights grijpt terug naar de tijd van Pink Floyd rond Atom Heart Mother (de kortere nummers) en The Beatles rond Abbey Road. Luister voor de eerste maar eens naar opener “Message On The Wire” en voor de tweede naar “Red Light”. Of de knipoog in liedjes als “Are We Gonna Work It Out” en “Here Comes The Son”. Maar Sweet Lights is meer dan sixties en een kloon. Hij weet zijn eigen weg weten te vinden op een pad waar je al snel in clichés vervalt door te lenen in de indie, singer-songwriter en americana. Dat maakt het moeilijk om hier een stempel op te zetten, maar dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet.


mij=Highline

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven