Will Johnson – Scorpion

Will-Johnson_Scorpion.jpgWill Johnson is een liedjesschrijver met een enorm talent, maar blijkbaar kan zijn talent alleen bloeien in samenwerking met anderen. Hoewel Scorpion geldt als een soloplaat – zijn eerste in acht jaar – heeft hij het album niet in zijn eentje gemaakt. Sterker, Matt Pence en Scott Danbom van Johnsons band Centro-Matic spelen een belangrijke rol, net als bijvoorbeeld Mikey Kapinus, die hij kende uit zijn samenwerking met Jason Molina’s Magnolia Electric Company. Ook de huidige Europese tour is geen eenmans aangelegenheid: hij deelt het podium met Craig Finn (The Hold Steady) en Pattersoon Hood (Drive-By Truckers). Het schrijven en opnemen van Scorpion ging zo: hij kwam de studio in met een tekst, waar vervolgens on the spot een rudimentaire begeleiding bij geschreven werd. In een paar uur werd het geheel dan opgenomen. Dat leverde een intieme, maar ook schetsmatige plaat op die een paar prachtliedjes kent als opener “You Will Be Here, Mine” en “Bloodkin Push (Forget The Ones)”, maar ook onafgewerkte niemendalletjes (het instrumentale “Rosanky”). Liedjes die veel beloven, maar niet de tijd kregen om tot wasdom te komen. Live, samen met Finn en Hood blijken dit soort nummers plots wel te werken (“The Scorpion”). Zodat maar weer eens bewezen wordt dat sommige dingen fijner zijn om niet in je eentje te doen.


Mij=Labelman / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven