Y&T – Live At The Mystic

Y&T - Live At The MysticVia de website van de band was 'ie al een tijdje verkrijgbaar, maar Frontiers brengt nu Y&T's Live At The Mystic – het eerste album zonder mede-oprichter en bassist Phil Kennemore, die in 2011 overleed – alsnog in Europa uit. En terecht, want Y&T is een band die live op z'n best is. Dave Meniketti, guitar hero tot in z'n diepste vezels, is geboren voor het podium en dat hoor je. Vanaf “On With The Show” tot “Forever” zijn het 21 tracks die bol staan van grote riffs, prachtig opgebouwde solo's en een portie bombast op z'n tijd, in een lekker heavy en in your face productie. Niet minder dan zes van die songs komen van het laatste album Facemelter, maar dat was een prima album, dus dat is geen straf. Vooral aan het eind van het album zit een rijtje songs van hun inmiddels dertig jaar oude doorbraakalbum Earthshaker, ook liefst zes keer vertegenwoordigd. Dat is ook niet gek, want wie wordt er nou niet heel blij van “Hurricane”, “I Believe In You” en “Squeeze”? Er zijn nog prima albums gevolgd, maar Earthshaker blijft nu eenmaal classic Y&T. Het is een set met de echte rockers, dus zonder pogingen-tot-hits als “Summertime Girls” of “Don't Stop Runnin'”. Maar dus wel met “Black Tiger”, “Mean Streak” en “Forever”. Fans kunnen deze cd blind aanschaffen, wie nog niets van Y&T heeft krijgt hiermee in een keer het beste in huis. Uitgevoerd op de plek waar Y&T op zijn best is, op het podium.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven