Benjamin Gibbard – Former Lives

Benjamin_Gibbard_-_Former_Lives.jpg“These songs span eight years, three relationships, living in two different places, drinking then not drinking”. Ja, dat somt het inderdaad wel een beetje op. Was getekend: Benjamin Gibbard. Frontman van Death Cab For Cutie en niet bang om er een projectje of wat er bij te doen. Een bezig mannetje dus. Want een van die drie relaties hield ook nog een huwelijk in met Zooey Deschanel, actrice en She van She en Him, een huwelijk overigens dat slechts twee jaar stand hield. Veel van het werk dat Gibbard voor Death Cab For Cutie schrijft (en voor andere projecten), schrijft hij on the spot en in de studio. Maar, het talent van een singer/songwriter wil ook wel eens buiten de reguliere werktijden naar buiten komen en die nummers zijn nu verschenen op Former Lives. Dat ze gedurende een periode van acht jaar geschreven zijn, dat hoor je. Want hoewel alle nummers voor de release van deze plaat zijn opgenomen, is het geheel toch minder coherent dan een Death Cab for Cutie-plaat. Gibbard heeft voor een meer akoestische insteek gekozen en dat geeft wel lucht, maar weinig nummers blijven echt beklijven. Uitzondering is “Bigger Than Love”, een duet met Aimee Mann, en wellicht juist wel daardoor. Former Lives is daarmee geen slechte plaat, maar het voelt aan als een tussendoortje; het wegwerken van wat losse flarden. Naar eigen zeggen heeft hij ook geen restjes meer liggen en kan het wel tien jaar duren voor er weer een soloplaat komt. Ach, zolang hij maar niet zo lang wacht met een nieuwe Death Cab for Cutie…
 


mij=Barsuk

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven