Dave Stewart – The Ringmaster General

Dave Stewart - The Ringmaster GeneralNa het lezen van de uitgebreide biografie van Dave Stewart is het eigenlijk wonderlijk dat ik de man nog steeds als eerste met Eurythmics associeer. Het duo met Annie Lennox behaalde de grootste successen in de jaren tachtig en stopte in 1990, alweer 22 jaar geleden. Sindsdien heeft Stewart niet stilgezeten. Een blik op zijn zeer uitgebreide cv leert dat hij ondermeer na 1990 zeven soloalbums heeft gemaakt en productieklussen heeft gedaan voor Stevie Nicks, Mick Jagger en Joss Stone. Met de laatste twee maakte hij vorig jaar deel uit van de supergroep Superheavy, maar dat is iedereen eigenlijk alweer vergeten. En eigenlijk is dat bij zowat alles wat de man na Eurythmics heeft gedaan het geval, het heeft zich niet in je geheugen gegrift. Dat zal met zijn zevende solo-album The Ringmaster General weer niet lukken. De inmiddels 60-jarige Stewart is tegenwoordig een Englishman in the USA en op dit album lonkt hij met een mix van country, blues en soul naar Nashville, waar het album ook opgenomen is. Dave Stewart is een zeer matige zanger en de nummers die hij alleen zingt zijn ronduit saai en kabbelend en gewoon niet goed. Net als bij Eurythmics gaat op dit album de aandacht uit naar de dames die een duet zingen met Stewart, uitgezonderd “I Got Love” waarin Joss Stone irritant schreeuwt alsof haar leven er vanaf hangt. “Just Another Fall” met Diane Birch is een lekker popnummer dat de mooie, soulvolle stem van Birch weer eens onder de aandacht brengt (wanneer komt er een opvolger van Bible Belt uit 2010?), “Drowning In The Blues” is een prachtige ballad met de altijd hemelse Alison Krauss en “God Only Knows You Now” is de ultieme countryballad met de voor mij onbekende maar uitstekende Jessie Baylin. Wanneer je solo-album het moet hebben van de bijdragen van de zangeressen moet je mijns insziens je conclusies trekken en misschien onder ogen zien dat de solorol niet voor je is weggelegd en je het beter doet als songwriter, muzikant en producer.


mij=Suburban

7 reacties

 1. Eddy

  Op Youtube staan genoeg leuke live-optredens in diverse tv-shows van Dave Stewart met de dames, waarbij hij enigszins op de achtergrond blijft. En natuurlijk de leuke clip van girl in a catsuit. 🙂

 2. Eddy

  Op Youtube staan genoeg leuke live-optredens in diverse tv-shows van Dave Stewart met de dames, waarbij hij enigszins op de achtergrond blijft. En natuurlijk de leuke clip van girl in a catsuit. 🙂

 3. Eddy

  Ik heb steeds het deuntje van girl in a catsuit in mijn hoofd. Maar dat komt mede door het gitaarwerk van Orianthi en de aanstekelijke backing vocals.
  Wéér die vrouwen hè? 😉
  Op Youtube staan genoeg leuke live-optredens in diverse tv-shows van Dave Stewart met de dames, waarbij hij enigszins op de achtergrond blijft. En natuurlijk de leuke clip van girl in a catsuit. 🙂
  Op Youtube staan genoeg leuke live-optredens in diverse tv-shows van Dave Stewart met de dames, waarbij hij enigszins op de achtergrond blijft. En natuurlijk de leuke clip van girl in a catsuit. 🙂
  Op Youtube staan genoeg leuke live-optredens in diverse tv-shows van Dave Stewart met de dames, waarbij hij enigszins op de achtergrond blijft. En natuurlijk de leuke clip van girl in a catsuit. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven